PER FI! LES CÒPIES DE LES LÀPIDES D’EUTYCHES I FUSCUS AL CIRC ROMÀ

Dues repliques de les inscripcions en una vota de la corba del circ romà

Dues repliques de les inscripcions en una vota de la corba del circ romà

Potser ja fa més de vint anys que des de la RSAT vàrem donar la idea als aleshores responsables del Museu d’Història de Tarragona que fora molt escaient situar dues repliques de les inscripcions romanes dels aurigues tarragonins Fuscus i Eutyches en el sector visitable del Circ Romà. Amb aquest motiu es va muntar una expedició al Regne Unit on es conserva la làpida de Fuscus i es va demanar als responsables de la seva custodia una còpia. Aquesta durant anys i panys ha estat guardada als magatzems dels museu. L’altra rèplica que s’ha fet en fotografía sobre cartró “pluma” correspon a lauda sepulcral d’Eutyches que es conserva actualmente al Refetor de la Catedral i que després de la seva extracció del mur del palau arquebisbal on estaba encastada potser hagués estat millor portar directament on es troba aquesta còpia.

Tard, molt tard, però per fi ha arribat el moment joiós de veure com es fa realitat un suggeriment que afegeix valor al conjunt museogràfic del Circ Romà de Tàrraco.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.