Col·loqui sobre el Teatre Romà de Tàrraco: 5 d’abril 2017

Ahir a la tarda es va celebrar l’anunciat Col·loqui-debat sobre el jaciment arqueològic del teatre romà de Tàrraco. Amb una nodrida assistència de més de 40 socis, amics i altres interessats, professionals de l’arqueologia i l’arquitectura es va debatre al llarg de 90 minuts sobre l’actualitat i els projectes de futur del monument i el seu entorn. Notable va ser l’absència de representants de les administracions, que van declinar la invitació a assistir al debat, així com de l’arquitecte que ha redactat del projecte de rehabilitació del Teatre, que també havia anunciat l’assistència, convidat per la RSAT.

El detall de les intervencions l’oferirem juntament amb altra informació referent al tema aviat. A la cloenda es va oferir a tall de conclusió provisional un breu text:

“Plantejada la qüestió de si el procés de excavació, restauració i museïtzació de l’espai s’ha de limitar al teatre o, més aviat, donar opció a que tot el jaciment sigui explicable, visitable i interpretable, no tenim cap dubta que tot el jaciment s’ha de tractar en la seva integritat.Propugnem que es completi l’excavació, restauració i interpretació de tot el jaciment a l’entorn del Teatre, que s’amplii l’àrea a estudiar fins a les Termes del carrer Sant Miquel i que s’ofereixi la visió de que el port era, i continua essent, la gran porta de la ciutat”

(Foto de l’acte publicada avui a DiariMés)

 

 

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] criteris diversos sobre les actuacions programades. (Veure les entrades d’aquest blog del 6 d’abril, 5 d’abril, 9 de gener, 28 d’octubre de 2016, 26 d’octubre  i potser alguna més […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.