Arqueologia, reconstrucció històrica i folklore religiòs

La Setmana Santa és una celebració cristiana, amplament difosa pel món, que recorda els dies finals de la vida de Crist inserida en la celebració jueva de la Pasqua (Péssah que significa “pas”) alhora coincident amb l’equinocci de primavera o amb la lluna de Nissan.

L’evocació de l’època de l’Alt Imperi, la inserció a la zona monumental de Tàrraco i l’maginari col·lectiu fa coincidir llocs, pedres, gents i símbols. Tant de bo, mentre continuem reconeixent la distància natural entre l’arqueologia, la reconstrucció històrica i el folklore religiós, activitats legítimes distintes i distants, de les que a Tarragona en podem gaudir en diferent moments al llarg de l’any.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.