Més sobre el patrimoni històric

bego-floria-a-dmes-2La imatge aqui al costat (clicar a sobre per a ampliar) reprodueix l’article publicat a Diari Mes per la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona posant l’accent en el valor estratègic del nostre llegat arqueològic. Important com a manifest de posicionament, just quan hem sentit qualificar de “casposa” la dedicació a la protecció i difusió del nostre patrimoni monumental, defineix la importància que l’ajuntament dona al Patrimoni. Bé que l’ajuntament ho manifesti i bé que vigili si al seu entorn i per les inquietuts que provoca l’incertesa del projecte dels Jocs Mediterranis del 2017, algun desinformat malinterpreta la realitat.

Precisament aquest mes es celebrarà a Tarragona, com ja hem anunciat des de aquí, el III Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic-Tarraco Biennal. I el tema elegit és el Circ de Tàrraco. Podem doncs recordar que la tradició de conteses esportives i espectacles populars tenen  a la nostra ciutat una tradició de 2000 anys. Fins avui ens arriben la persistència de construccions arquitectòniques ùniques al món en quant a la seva conservació, i els testimonis epigràfics dels protagonistes de les curses de carros, Amb això també, l’evidència de l’afició i interés de la població de Tàrraco en les activitats lúdiques populars.

Tot desitjant el millor dels èxits als Jocs Mediterranis, s’haurà de veure si en 2000 anys més en quedarà un record documentable com el que ens aporta el Circ.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.