La destrucció del patrimoni arqueològic, crim de guerra

Mali destrucctionEl tribunal penal internacional de L’Haia jutja per primer cop la destrucció del patrimoni com a crim de guerra. Ahmad al-Faqi al-Mahdi seurà demà al banc dels acusats en el primer judici de la història per destrucció de patrimoni protegit per la Unesco. La fiscalia sosté que el processat va cometre “crims de guerra” entre el 30 de juny i l’11 de juliol del 2015 amb “atacs contra edificis dedicats a la religió i monuments històrics” a Mali. Els jutges consideren que Al-Mahdi “va exercir un paper actiu durant l’ocupació de Tombouctou”.

La destrucció de monuments per motius religiosos en el context de les guerres protagonitzades per fanàtics islamistes han dut a danys irreparables dels Budes de Baimian a l’Afganistan al 2001 o de l’arc de triunf de Palmira a Siria l’any passat

Una novetat judicial que cal divulgar perquè el nostre patrimoni no està lliure d’atacs o, si més no, de negligències igualment condenables.

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.