El pedestal de Fulvia Celera protegit, de moment

lapida protegidaOPINIÓ

El pedestal dedicat a Fulvia Celera, encastat a un edifici actualment en obres del carrer de la Destral, al que ens referíem a l’entrada immediatament anterior, ha estat protegit amb una cobertura provisional d’arpillera i fusta. Sembla que les denúncies públiques tenen la seva efectivitat. És cert que els estaments oficials poden no estar pendents de tot el que passa a la ciutat i que cal que els ciutadans responsables que van pel carrer, se’n facin responsables de notificacions i denúncies. També fora que tothom que fa una intervenció urbanística, sigui pública o privada, tingués la sensibilitat mínima de preservació del patrimoni. Però quan això no és així, cal que quan s’atorguen llicències d’obres en zones on existeixen restes arqueològiques, es facin els advertiments necessaris per a evitar malmetre peces que no tenen recanvi.
Pel que fa a les làpides amb epigrafia que es conserven a diferents indrets, el correcte fora que es treguessin i substituïxen per còpies, tal com es va fer a la façana del Col·legi d’Enginyers al carrer de les Escrivanies Velles amb les làpides hebraiques que hi ha. Només així es pot garantir la pervivència de les restes.

XA

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.