El jaciment ibèric de Rabassats (Nulles)

DCIM100GOPRODurant la primera quinzena de febrer un equip format per estudiants del màster en arqueologia clàssica de l’ICAC i del Grau d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat excavant en el jaciment ibèric de Rabassats (Nulles). Els treballs han estat dirigits per Carme Belarte (ICREA-ICAC), Jordi Morer (Rocs S.L.) i Joan Canela (ICAC). El jaciment va ser descobert l’any 2012 en el marc d’unes prospeccions que es van dur a terme al municipi de Nulles, i es tracta d’un petit assentament rural datat en l’ibèric ple (s. III aC). Una primera campanya de decapatge amb màquina, realitzada l’octubre de l’any passat, va deixar al descobert un gran edifici que ocupava una superfície de 400 m quadrats. En la intervenció acabada recentment s’ha excavat una part de l’edifici, el seu extrem oest. Els resultats de la campanya han estat positius i han permès documentar tres àmbits que es correspondrien amb tres espais diferenciats d’una mateixa casa. En l’àmbit situat a l’extrem oest es van localitzar elements que indicaren activitats de taller (un pondus) i de mòlta de gra (molins de vaivé). En l’àmbit central es va documentar una gran llar de foc que permet pensar en aquest espai com a lloc de vida i repòs, mentre que al recinte situat a l’est d’aquest darrer es va observar la presència de gran quantitat de ceràmica corresponent a grans contenidors (àmfores, tenalles) i sitges, pel que podria tractar-se d’una àrea de magatzem. L’accés a aquests espais es realitzaria des de un pati obert que es situava al sud, tenint el conjunt una planta aproximada en forma d’U. Aprofitem per felicitar la iniciativa de l’Ajuntament de Nulles i l’ICAC, impulsors d’aquest projecte que enriquirà el nostre patrimoni arqueològic.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.