CICLE DE CONFERÈNCIES – GUERRA DE SUCCESSIÓ

18-03-2014 Dimarts 19:30 h.

Valentí Gual Vilà Professor de la UB “La Guerra de Successió al Camp de Tarragona” Recorregut pel desenvolupament i l’impacte de la guerra de Successió en terres del Camp de Tarragona, amb especial atenció als aspectes demogràfics, econòmics i socials.

20-03-2014 Dijous 19:30 h.

Salvador-J. Rovira i Gómez Professor emèrit de la URVT “Els austriacistes: consideracions generals i algunes individialitats” Exposició general del què foren els autriacistes, grups, idees polítiques i pretensions, i especialment les actuacions d’alguns d’ells, fills de les comarques meridionals: Rafael  Nebot, Francesc de Castellví, Josep i Joaquim Oliver de Boteller, l’abat/arquebisbe Nin i  “Carrasclet”.

27-03-2014 Dijous 19:30 h.

Xavier Rubio Campillo Enginyer Superior en Informàtica i Doctor en Didàctica de les Ciències Socials “L’arqueologia del conflicte en l’estudi de la Guerra de Successió” Explicació del què pot oferir l’estudi de la cultura material generada pels conflictes bèl·lics. En concret, com es poden investigar els camps de batalla del segle XVIII fent servir les tècniques informàtiques més avançades, tant pel que fa a enfrontaments a camp obert (Talamanca) com a setges en un entorn urbà (Barcelona).

totes les conferències tindran lloc a la seu de la: REIAL SOCIETAT ARQUEOLÒGICA TARRACONENSE Carrer Major 35, principal 43003 Tarragona

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.