Reemprenem els Col·loquis oberts

Sortossament passades les calorades i, uns i altres, retornats física o mentalment de les vacances estiuenques, reemprenem els col·loquis al pati/jardí de la Societat Arqueológica.

L’estiu és molt actiu a la Part Alta amb les festes de Sant Roc, les de Sant Magí, els “entrenos” dels castellers, els turistes i tot plegat, però les portes al núm, 35 del Carrer Major romanen tancades. (Una de curiosa és, a l’edifici de l’Antic Ajuntament, la del calaboç, indret horrorós que paga la pena veure per conèixer com se les gastaven els nostres avantpassats amb els delinqüents). En obrir-les pels col·loquis obrim també un espai per la cultura.

El proper serà la setmana vinent, aquest cop amb el tema Monuments religiosos/Turisme, com inicial. Monuments religiosos i turisme pot servir per sentir que en pensa la gent de la “ocupació” de la Part Alta. No diem “Temples” per evitar significats. Però poden incloure des de Stonehenge, el Temple d’Abu Simbel, el de Salomò a Jerusalem, el d’August a Tàrraco, Hagia Sofia, La Kaaba, el Vaticà, Compostela, Lourdes, La Sagrada Família o la catedral de Tarragona. Els significats arquitectònics i els simbòlics. També la oració versus els “selfis” com a rituals. Les preguntes: Què són monuments religiosos?, Per què s’han construït? Per a què hi va la gent? Les pelegrinacions són (eren) turisme? S’ha de pagar a un monument o són espais de la vida trascendent? De quí són? A Tarragona què és més important: les ruines romanes o les medievals? …. en aquesta línia.

Us hi esperem.