Civic Tàrraco i els usos del Patrimoni

image_previewRecentment va tenir lloc a la Casa Canals la Jornada sobre usos del Patrimoni que organitza l’ajuntament de Tarragona dins de la plataforma Civic Tàrraco. La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i les càtedres de Smart City i d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han impulsat un innovador projecte pilot per articular un PROCÉS PARTICIPATIU que permeti generar un MAPA D’IDEES, mitjançant la creació d’una XARXA CÍVICA que ajudi a millorar la gestió de tres projectes del patrimoni històric de la ciutat.

Us havieu enterat? Doncs fa dies que està en marxa  (juny 2016). El procés participatiu s’incardina en la utilització de MESSA Ι GENES  una plataforma de comunicació que, prèvia subscripció permet introduir i publicar contribucions, opinions i idees sobre la matèria en discussió. Val a dir que no és procés massa senzill per a usuaris de la Internet de primera generació per què requerix un seguit de passes, però al final es pot aconseguir que les aportacions quedin publicades. Una altra matèria és si algú s’ho mirarà mai…

Pel que fa a Jornada, es van sentir unes quantes voluntarioses aportacions. Interessant l’exposició de Mariona Abelló i Sala, arquitecta i cap de la secció de Protecció de Patrimoni Arquitectònic del Servei de Patrimoni Arquitectònic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb una ample i a l’hora profunda visió del Patrimoni i la seva protecció. Be aniria si el Departament de Cultura se la escoltés més sovint. La mesa rodona ( es diu “mesa” en català, no “taula”), amb un seguit de participants responsables d’àrees concretes sobre la protecció del Patrimoni, va oferir una visió dels pros i contres de la utilització dels monuments, la seva protecció i els possibles rendiments obtenibles. Hi queda molta feina i pagarà la pena veure si les intervencions a través de MESSA I GENES aporten idees substancials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.